O GRINGO BAR
Gringo Bar to koncept własny, o profilu tex-mex w fuzji z polskim podniebieniem, którego podstawą jest świeże i zdrowe jedzenie. Miejsce powstało głównie z myślą o stworzeniu przestrzeni do spotkań dla przyjaciół i znajomych twórcy – Macieja “Bilona” Bilki, który w kuchni czuje się doskonale, a większość dań to jego pomysły.
Pierwszy lokal otworzyliśmy w 2014 roku na Mokotowie przy ulicy Odolańskiej 15, a w jego charakter wpisaliśmy wartości oparte o uczciwość w sprzedaży i zdrowie gości oraz pracowników. Jest to miejsce wolne od plastiku i nasycone pozytywną energią, gdzie w kuchni funkcjonuje kilka prostych zasad – używamy 100% sera cheddar, słodzimy cukrem z brzozy, solimy solą himalajską i nie lubimy GMO. Dania serwujemy w estetycznych, jednorazowych, ekologicznych opakowaniach, które nie mają wpływu na smak oraz kształt potraw.
Mimo szybkiej realizacji zamówień, specyfika naszych barów pozostaje slowfoodowa, a idea, którą się kierujemy, to przede wszystkim “Jestem tym, co jem”, dlatego gości karmimy tak, jak sami chcielibyśmy jeść.
Nasz koncept okazał się strzałem w dziesiątkę. Od października 2016 działamy również w kolejnej warszawskiej lokalizacji – Hali Koszyki. W 2018 roku otworzyliśmy kolejny bar przy ulicy Dobrej w Warszawie, a następnie w 2019 roku w Galerii Młociny (Hala Hutnik).
NAGRODY
Warsaw Insider
Warsaw Insider
2014 Best of Warsaw w kategorii tex-mex
Warsaw Insider
2015 Best of Warsaw w kategorii foodtruck
WARSZAWA OD KUCHNI
Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2015
Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2016
Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2017
Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2018
Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2019
Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2020
Food Business Awards
Food Business Awards
Food Business Award 2019 kategorii restauracja bez obsługi kelnerskiej
Food Business Awards
Food Business Award 2019 kategorii restauracja bez obsługi kelnerskiej
Food Business Awards
Food Business Award 2017 kategoriach: koncept street food/foodtruck, efektywny rozwój marki i najlepsze menu
Food Business Awards
Food Business Award 2015 kategorii fast food
POZOSTAŁE… NIE MNIEJ WAŻNE NAGRODY
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2019 – wyróżnienie wśród miejsc POP
Zomato Users’ Choice Award 2016 w kategorii tex-mex
Warszawska Pyza 2016 – zwycięzca w plebiscycie czytelników
Yelp: najwyżej oceniane lokale