O GRINGO BAR

Gringo Bar to koncept własny, o profilu tex-mex w fuzji z polskim podniebieniem, którego podstawą jest świeże i zdrowe jedzenie. Miejsce powstało głównie z myślą o stworzeniu przestrzeni do spotkań dla przyjaciół i znajomych twórcy – Macieja “Bilona” Bilki, który w kuchni czuje się doskonale, a większość dań to jego pomysły.

Pierwszy lokal otworzyliśmy w 2014 roku na Mokotowie przy ulicy Odolańskiej 15, a w jego charakter wpisaliśmy wartości oparte o uczciwość w sprzedaży i zdrowie gości oraz pracowników. Jest to miejsce wolne od plastiku i nasycone pozytywną energią, gdzie w kuchni funkcjonuje kilka prostych zasad – używamy 100% sera cheddar, słodzimy cukrem z brzozy, solimy solą himalajską i nie lubimy GMO. Dania serwujemy w estetycznych, jednorazowych, ekologicznych opakowaniach, które nie mają wpływu na smak oraz kształt potraw.

Mimo szybkiej realizacji zamówień, specyfika naszych barów pozostaje slowfoodowa, a idea, którą się kierujemy, to przede wszystkim “Jestem tym, co jem”, dlatego gości karmimy tak, jak sami chcielibyśmy jeść.

Nasz koncept okazał się strzałem w dziesiątkę. Od października 2016 działamy również w kolejnej warszawskiej lokalizacji – Hali Koszyki. W 2018 roku otworzyliśmy kolejny bar przy ulicy Dobrej w Warszawie, a następnie w 2019 roku w Galerii Młociny (Hala Hutnik). 

NAGRODY

Warsaw Insider

Warsaw Insider
2014 Best of Warsaw w kategorii tex-mex

 

Warsaw Insider
2015 Best of Warsaw w kategorii foodtruck

WARSZAWA OD KUCHNI

Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2015

Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2016

Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2017

Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2018

Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2019

Warszawa od Kuchni
Złoty widelec 2020

Food Business Awards

Food Business Awards
Food Business Award 2019 kategorii restauracja bez obsługi kelnerskiej

Food Business Awards
Food Business Award 2019 kategorii restauracja bez obsługi kelnerskiej

Food Business Awards
Food Business Award 2017 kategoriach: koncept street food/foodtruck, efektywny rozwój marki i najlepsze menu

Food Business Awards
Food Business Award 2015 kategorii fast food

POZOSTAŁE… NIE MNIEJ WAŻNE NAGRODY

Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska 2019 – wyróżnienie wśród miejsc POP

Zomato Users’ Choice Award 2016 w kategorii tex-mex

Warszawska Pyza 2016 – zwycięzca w plebiscycie czytelników

Yelp: najwyżej oceniane lokale

Chcesz być na bieżąco z naszymi nowościami i promocjami?

Wszystkie prawa zastrzeżone dla Gringo Bar 2023

Handcrafted by Spectar.pl