O nas

Gringo Bar to koncept własny, o profilu tex-mex w fuzji z polskim podniebieniem, którego podstawą jest świeże i zdrowe jedzenie. Miejsce powstało głównie z myślą o stworzeniu przestrzeni do spotkań dla przyjaciół i znajomych twórcy – Macieja “Bilona” Bilki.

Bilon w kuchni czuje się doskonale, a większość dań to jego pomysły, które następnie dopracował razem z Szefem Kuchni Piotrem “Saperem” Sapożnikowem.

Pierwszy lokal

Pierwszy lokal otworzyliśmy w 2014 roku na Mokotowie przy ulicy Odolańskiej 15, a w jego charakter wpisaliśmy wartości oparte o uczciwość w sprzedaży i zdrowie gości oraz pracowników. Jest to miejsce wolne od plastiku i nasycone pozytywną energią, gdzie w kuchni funkcjonuje kilka prostych zasad – używamy 100% sera cheddar, słodzimy cukrem z brzozy, solimy solą himalajską i nie lubimy GMO. Dania serwujemy w estetycznych, jednorazowych, ekologicznych opakowaniach, które nie mają wpływu na smak oraz kształt potraw.

Mimo szybkiej realizacji zamówień, specyfika naszych barów pozostaje slowfoodowa, a idea, którą się kierujemy, to przede wszystkim “Jestem tym, co jem”, dlatego gości karmimy tak, jak sami chcielibyśmy jeść.

Nasz koncept okazał się strzałem w dziesiątkę. W kwietniu 2016 roku otworzyliśmy pierwszy bar w Poznaniu, a od października 2016 działamy również w kolejnej warszawskiej lokalizacji – Hali Koszyki. Latem natomiast foodtruck Gringo przemierza Polskę wzdłuż i wszerz karmiąc na najważniejszych wydarzeniach w kraju.

Chcąc dzielić się z innymi naszymi smakami oraz radością wspólnych sukcesów na polu biznesowym stworzyliśmy ofertę franczyzową, o której więcej przeczytasz w zakładce FRANCZYZA

Nagrody

Warsaw Insider:
– 2014 Best of Warsaw w kategorii tex-mex
– 2015 Best of Warsaw w kategorii foodtruck

Warszawa od Kuchni:
– Złoty widelec 2015
– Złoty widelec 2016
– Złoty widelec 2017

– Zomato Users’ Choice Award 2016 w kategorii tex-mex
– Food Business Award kategorii Fast Food 2015
– Warszawska Pyza 2016 – zwycięzca w plebiscycie czytelników
– Yelp: najwyżej oceniane lokale