O nas

Gringo Bar to koncept własny, o profilu tex-mex w fuzji z polskim podniebieniem, którego podstawą jest świeże i zdrowe jedzenie. Miejsce powstało głównie z myślą o stworzeniu przestrzeni do spotkań dla przyjaciół i znajomych twórcy – Macieja “Bilona” Bilki.

Bilon w kuchni czuje się doskonale, a większość dań to jego pomysły, które następnie dopracował razem z Szefem Kuchni Piotrem “Saperem” Sapożnikowem.

Pierwszy lokal

Pierwszy lokal otworzyliśmy w 2014 roku na Mokotowie przy ulicy Odolańskiej 15, a w jego charakter wpisaliśmy wartości oparte o uczciwość w sprzedaży i zdrowie gości oraz pracowników. Jest to miejsce wolne od plastiku i nasycone pozytywną energią, gdzie w kuchni funkcjonuje kilka prostych zasad – używamy 100% sera cheddar, słodzimy cukrem z brzozy, solimy solą himalajską i nie lubimy GMO. Dania serwujemy w estetycznych, jednorazowych, ekologicznych opakowaniach, które nie mają wpływu na smak oraz kształt potraw.

Mimo szybkiej realizacji zamówień, specyfika naszych barów pozostaje slowfoodowa, a idea, którą się kierujemy, to przede wszystkim “Jestem tym, co jem”, dlatego gości karmimy tak, jak sami chcielibyśmy jeść.

Nasz koncept okazał się strzałem w dziesiątkę. Od października 2016 działamy również w kolejnej warszawskiej lokalizacji – Hali Koszyki. W 2018 roku otworzyliśmy dwa kolejne bary – przy ulicy Dobrej w Warszawie i na Targu Drzewnym w Gdańsku. Latem natomiast foodtruck Gringo przemierza Polskę wzdłuż i wszerz karmiąc na najważniejszych wydarzeniach w kraju.

Chcąc dzielić się z innymi naszymi smakami oraz radością wspólnych sukcesów na polu biznesowym przygotowujemy ofertę franczyzową, o której więcej przeczytasz w zakładce FRANCZYZA

Nagrody

Warsaw Insider:
– 2014 Best of Warsaw w kategorii tex-mex
– 2015 Best of Warsaw w kategorii foodtruck

Warszawa od Kuchni:
– Złoty widelec 2015
– Złoty widelec 2016
– Złoty widelec 2017
– Złoty widelec 2018

– Food Business Award 2018 kategoriach: koncept street food/foodtruck, efektywny rozwój marki i najlepsze menu
– Zomato Users’ Choice Award 2016 w kategorii tex-mex
– Food Business Award 2015 kategorii fast food
– Warszawska Pyza 2016 – zwycięzca w plebiscycie czytelników
– Yelp: najwyżej oceniane lokale